Panna Cotta

Door: Linda op 16 januari 2014

Als toetje heb ik gekozen voor Panna Cotta, zaaaalig!

Onderstaand heb ik alles beschreven om het zelf te maken. Maar eh… ik was in behoorlijke tijdnood en heb een half kant-en-klare verpakking gekocht bij de jongens van de Sligro in Deventer. Eerlijk is eerlijk, deze was ook heerlijk. Maar ja, dat moet je natuurlijk nooit zeggen tegen je gasten . Anders bestudeer het recepten in ieder geval en koop het kant-en-klaar. Dan kun je altijd nog vertellen hoe je het moet maken.

Panna Cotta

Ingrediënten:
1 vanillestokje
500 g slagroom
60 g suiker
3 blaadjes witte gelatine
500 g aardbeien
2 el poedersuiker

Bereidingstijd: 30 minuten:

Bereidingswijze:
Snij 1 vanillestokje open en schraap het merg eruit.

Breng 500 g slagroom langzaam tot de kook met het vanillestokje en het merg. Roer er 60 g suiker door. Laat op klein vuur 15 minuten zachtjes pruttelen.

Week intussen 3 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
Giet de hete vanilleroom door een zeef over in een kom en laat de uitgeknepen gelatine daarin oplossen.
Spoel 4 klein vormen om met koud water en vul ze met de hete slagroomcrème. Laat afkoelen, dek af met vershoudfolie en laat een nacht opstijven in de koelkast.
Haal de kroontjes van 500 g aardbeien en snij ze klein. Leg enkele mooie exemplaren opzij als garnering. Kook de kleingesneden aardbeien even kort in een pan met 2 volle el poedersuiker. Druk de hete aardbeien door een zeef in een kom en laat afkoelen.
Stort de panna cotta op bordjes, garneer met de aardbeien en giet de aardbeiensaus erbij.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen