Pasta carbonara maar dan een gezonde variant
Door: Linda op 22 oktober 2015
Traditionele gerechten zou je eigenlijk niet moeten veranderen. Een voorbeeld is de Pasta carbonara. De romige saus is het lekkerste met slagroom, eierdooiers en spekjes!
Het was dan ook moeilijk om voor deze klassieker een variant te verzinnen die gezonder is en dat is gelukt!
De veranderingen zijn klein, vanwege bovenstaande reden. Je kunt de carbonara natuurlijk nog gezonder maker door hem te serveren met een gezonde salade! Of zoals ik heb gedaan: een gezonde vervanger kiezen voor de pasta. Ik heb in dit geval gekozen voor een zeewierpasta!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 12 el finesse room
- 4 eidooiers
- 50 g Parmezaan, fijn geraspt
- 2 el olijfolie
- 100 gram rookvlees in rolletjes en daarna in stukjes gesneden
- 80 gram I sea pasta of 450 gram tagliatelle
versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Breng water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm vervolgens de olie in een pan en bak hierin de rookvlees stukjes knapperig. Meng dan in een kom de room, eidooiers en parmezaan goed door elkaar. Giet de pasta af, laat goed uitlekken en voeg toe aan de rookvleesrolletjes. Zet de pan op laag vuur en roer direct het roommengsel erdoorheen en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en Peper en bon apetit!
Plaats een reactie
U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen