Pasta met groenten & verse kruiden

Door: Marije Smeenge op 4 september 2015

14620878743_0fdc15bd46_c

Eten de Italianen nou echt zoveel uitgebreider dan wij? Eigenlijk valt het mee. Het grootste verschil is dat traditioneel de pasta als aparte gang geserveerd wordt. De kok besteed er aandacht om de pasta met simpele middelen tot een smakelijk, opzichzelfstaand gerecht te maken. Om die reden bestaan er zoveel vegetarische pasta’s die eigenlijk heel eenvoudig te bereiden zijn. Het vlees komt meestal later, in een aparte gang.

Voor de gemiddelde doordeweekse maaltijd is het niet de bedoeling veel dure extra ingrediënten te gebruiken: een simpele verse tomaten- of kruidensaus, wat in olijfolie gebakken groente, een handje lekkere kaas of olijven maken de pastaal tot een heerlijke primo. Pasta is zelfs zo voedzaam en smakelijk -ook zonder vlees of vis – dat het erg geliefd is als modern vegetarisch hoofdgerecht.

Een belangrijke stelregel: hoe minder ingrediënten je gebruikt, hoe beter de kwaliteit van elk ingrediënt moet zijn. Besteed de tijd die je bespaart met koken aan het boodschappen doen en zoek naar heerlijk geurende, rijpe (pruim)tomaten, verse (liefst biologische) groenten, lekkere kaas om zelf te raspen en goede olijfolie.

Bron foto

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen