Budino di panettone

Door: Linda op 13 december 2011

Recept omschrijving

Budino di panettone (panettonepudding)

Wat is Pannetone?

Panettone is een Italiaans luxe brood of cake met vruchten. Van oorsprong komt het uit Milaan en wordt vooral rond Kerstmis gegeten.

Het brood heeft een luchtige structuur en wordt gebakken in een hoge ronde vorm. Het wordt gemaakt van een zacht, onvolledig-gekookt deeg dat suiker en rozijnen, gekonfijt fruit of chocoladestukjes bevat. Het wordt geserveerd in plakken, samen met zoete hete dranken of een zoete wijn, zoals spumante of moscato.

Bij de traditionele bereiding werden vergistte rozijnen en niet volledig gekookt deeg gebruikt. De productietechnieken zijn echter gewijzigd in verband met recente Europese verordeningen aangaande voedsel. De smaak is daarom tegenwoordig verschillend in vergelijking met die van traditionele panettone.

(Wikipedia)

Ingredienten

  • sneden Pannetone
  • Marsala (Italiaanse desertwijn)
  • melk
  • beetje citroenschil
  • beetje kaneel
  • eieren

Kook instructies:

Je neemt enkele sneden panettone en weekt die in 3 – 4 eetlepels marsala en/of rum. Breng 2 – 3 dl melk aan de kook met een beetje kaneel en wat citroenschil. Laat de melk afkoelen.

Als hij afgekoeld is, klop je 2 eierdooiers en wat suiker door de melk en ook de sneden panettone. Klop daarna 2 eiwitten stijf en meng dit voorzichtig dooreen. Doe dit mengsel nu in een beboterde puddingvorm (of springvorm) en bak het au-bain-marie gedurende 1,5 uur op 180°C. Laat afkoelen.