Carne in umido

Door: Linda op 1 juli 2011

tomatenpuree

Recept omschrijving

Carne in umido

Ingredienten

  • kalfsvlees
  • aardappelen
  • blikje tomatenpuree
  • blik blokjes tomaat in saus
  • salie
  • rozemarijn
  • tym
  • oregano
  • (groot) blik doperwten
  • peper en zout.

Kook instructies:

Bak de in stukken gesneden vlees in olijfolie, strooi er zout, peper en kruiden overheen. Als het vlees een mooi kleurtje heeft de in blokjes gesneden aardappelen erbij. Als ook die een kleurtje hebben de tomatenpuree erbij. Dit een paar min. meebakken, dan pas de tomatenblokjes toevoegen (in verband met bitter worden van de tomatenpuree). Wat water toevoegen zodat het gerecht bijna onder staat.

Het geheel ongeveer 50 min. laten sudderen. De aardappelen zorgen voor de binding. De uitgelekte doperwten meeverwarmen. Indien nodig nog wat doperwtennat toevoegen. Even proeven en zonodig nog wat zout en peper toevoegen. Serveren met stokbrood en een gemengde salade.