Echte bolognese

Door: Linda op 14 mei 2011

Recept omschrijving

Bolognese saus

Ingredienten

  • rundergehakt
  • volle rode wijn
  • pancetta, fijngehakt
  • kalfsgehakt
  • room
  • tomatenpuree
  • roomboter
  • olijfolie
  • ui, fijngehakt
  • wortel, fijngehakt
  • stengel bleekselderij, fijngehakt
  • vleesbouillon
  • peper en zout

Kook instructies:

Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan. Voeg de groenten toe en laat die op een laag vuur zacht worden. Doe de pancetta, het rundergehakt en het kalfsgehakt in de pan en bak het gehakt rul. Roer de tomatenpuree los met de wijn en giet alles bij het gehakt.

Breng op smaak met peper en zout. Giet de bouillon in de pan en breng alles weer aan de kook. Laat de saus op zeer laag vuur sudderen.Af en toe roeren. na ongeveer twee uur de room door de saus roeren en nog tien minuten laten doorwarmen.