Gehaktballetjes in rode wijn

Door: Linda op 1 juli 2011

Recept omschrijving

Italiaanse gehaktballetjes in rode wijn

Ingredienten

  • sneetjes geroosterd brood
  • melk
  • gerookte rauwe ham
  • gehakt
  • kappertjes
  • geraspte parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • ui
  • wortel
  • stengel bleekselderij
  • olijfolie
  • blik gepelde tomaten
  • droge rode wijn
  • gehakte peterselie

Kook instructies:

Korsten van de toast snijden, in bord leggen en melk erover heen gieten. Ham in kleine stukjes snijden. Brood met de hand uitknijpen, fijn verkruimelen en met het vlees, ham, kappertjes en de kaas in een schaal doen. Zouten en peperen en net zolang kneden zodat de massa blijft plakken, vervolgens er “pingpongballen” van draaien. Ui pellen en heel fijn snijden. Wortel schrappen, selderij wassen en beide in kleine blokjes snijden. Olie in een braadpan verwarmen, groenten erin doen en kort aanbakken,

opzij schuiven en de balletjes toevoegen en zolang bakken totdat rondom bruin zijn. Tomaten met de rode wij pureren en in de braadpan gieten, het vuur temperen en met het deksel op de pan 30 minuten laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met polenta of risotto.