Gevulde aubergines uit de oven

Door: Linda op 3 juli 2011

aubergine

Recept omschrijving

Gevulde aubergines uit de oven

Ingredienten

  • aubergines
  • grote uien fijn gesneden
  • potje kappertjes
  • blikje ansjovis
  • hard gekookte eieren ( klein gehakt)
  • dikke plak gorgonzola kaas
  • blik tomatenblokjes
  • zout
  • peper
  • gedroogde italiaanse kruiden

Kook instructies:

Halveer de aubergines in de lengte en leg ze met het vruchtvlees naar beneden in een pan met water en breng deze aan de kook en laat ze 5 minuten koken. Hierna afgieten en laten afkoelen. Schep na afkoeling het vruchtvlees voorzichtig uit de schil maar laat een cm randje zitten voor de stevigheid. Bewaar het vruchtvlees. Fruit de fijn gesneden uien in een pan met olie. Snij de ansjovisjes heel fijn en prak ze samen de kappertjes, voeg deze bij de uien in de panen laat ze even mee bakken, voeg ook het aubergine vlees toe. Daarna pan van vuur halen en even apart zetten. Neem een grote ovenschaal en vet deze in met olijolie of desgewenst boter. Maak een bodem van tomatenblokjes en bestrooi deze met de gedroogde kruiden en wat zout en peper naar smaak. Pak het uienmengsel uit de pan en roer daar de twee hard gekookte eieren ( in stukjes) door en brokkel de gorgonzala ook in kleinere stukjes en roer deze ook door het mengsel. Vul met dit mengsel de auberginehelften. Leg de aubergines op het tomatenbed in de ovenschaal. Besprenkel alles goed met olijfolie en zet de schaal in een oven van 200 graden. Laat het 30 minuten in de oven staan. Direkt daarna serveren. Heerlijk met stokbrood en een glas witte wijn.