Gevulde canneloni

Door: emmy op 17 januari 2012

Recept omschrijving

Gevulde canneloni, je kent ze misschien wel. Dit zijn die holle buiten die je kunt vullen.

Cannelloni ( Italiaans : grote rieten) zijn een cilindrische vorm van pasta over het algemeen geserveerd gebakken met een vulling en bedekt met een saus.

Ingredienten

  • uien
  • paprika
  • boter
  • gehakt
  • gepelde tomaten uit blik
  • tomatenpuree
  • kruidenbouillonblok
  • peper en zout
  • oregano
  • basilicum
  • bechamelsaus
  • boter
  • bloem
  • melk
  • versgeraspte kaas

Kook instructies:

Vulling:

Uien en paprika schoonmaken,wassen en zeer fijn snijden. Boter smelten, uien stoven. Gepelde tomaten, bouillonblokje, kruiden, tomatenpuree toevoegen en 10 min.laten stoven.

Beachemelsaus:

Bechamelsaus bereiden, ovenschotel inboteren en bedekken met weinig saus. Cannellonipijpjes vullen met het gehaktmensel en in de ovenschotel schikken. Het geheel overgieten met de bechamelsaus en overstooien met gemalen kaas. In voorverwarmde oven (200°c.) 30 min. laten gaar worden en gratineren.