Gevulde zwaardvisrolletjes

Door: Linda op 10 oktober 2011

Recept omschrijving

Gevulde zwaardvisrolletjes.

…en toen was het op, we baalden als een stier. Mijn vader, moeder, man en ik hebben heerlijk gesmuld van dit onderstaande recept:

Ingredienten

  • olijfolie
  • uien fijngehakt
  • groentebouillonblokje
  • Spaanse peper
  • stengels bleekselderij
  • rijpe tomaten, fijngesneden
  • ontpitte groene olijven, de helft grofgehakt
  • kappertjes
  • dunne zwaardfilets
  • vulling van de zwaardvissen:
  • ei
  • geraspte pecorino
  • vers broodkruim
  • zout en peper
  • fijngehakte peterselie

Kook instructies:

De saus heb ik de avond van te voren al klaar gemaakt. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui en bleekselderij ongeveer 3 minuten al roerend op laag vuur. Voeg de tomaten, kappertjes, olijven, Spaanse peper en zout en peper naar smaak toe. Breng alles aan de kook, zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat alles 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg indien nodig een beetje water of witte wijn toe en zo nodig een deel van het groentebouillontabletje.

Meng daarna de vulling van de zwaardvis met een paar eetlepels saus. Rol dit in de plakjes zwaardvis en zet het vast met een satestokje. Verwarm de vis in de saus en zet alles op tafel. Dit recept komt uit het boek: De Italiaanse keuken, pagina 189.