Groene tagliatelle met stoofvlees

Door: Linda op 4 december 2011

draadjesvlees, stoofvlees, rundvlees

Recept omschrijving

Groene tagliatelle met stoofvlees of draadjesvlees. Je kent het wel, dat vlees dat je moeder vroeger altijd maakte. Zelf maak ik dit regelmatig en het smaakt nog steeds naar vroeger…. De foto is gemaakt toen ik het maakte voor de Hollandse pot, zonder wortel, bleekselderij. Ik ad er alleen wijn en sjalotjes ingedaan. Maar goed, de foto past zo wel bijna bij het gerecht. Eet lekker van dit heerlijke ouderwetse Italiaanse pasta recept.

Ingredienten

  • runderstoofvlees
  • olijfolie
  • uien
  • teentjes knoflook
  • winterwortel
  • stengel bleekselderij
  • peper en zout
  • blaadjes laurier
  • rode wijn
  • tomatenpuree
  • groene tagliatelle
  • geraspte Parmezaanse kaas

Kook instructies:

Bak het vlees in de olijfolie aan. Pel de uien en de knoflook en hak ze grof. Snijd de wortel en de selderij in brunoise. Voeg de groenten, uien en knoflook bij het vlees en laat ze enkele minuten mee stoven. Kruid met peper, zout en laurier, giet de wijn erbij en laat die 1 minuut uitdampen.

Roer de tomatenpuree erdoor en laat alles 2 uur heel zachtjes stoven. Kook de tagliatelle in water met een beetje zout beetgaar, giet ze af en schep de saus erop. Dien op met geraspte Parmezaanse kaas.