Knoflookspaghetti – scherp

Door: Linda op 8 augustus 2011

Recept omschrijving

Knoflookspaghetti – scherp. Dit pasta recept is een iets pittiger variant dan de gewone knoflookspaghetti. Dit chilipepertjes zijn behoorlijk verraderlijk, dus pas ermee op. Ik trek altijd handschoentjes bij het snijden van deze pepertjes.

Ingredienten

  • bosje verse peterselie
  • gedroogde chilipeper
  • tot 8 teentjes verse of gedroogde knoflook
  • deciliter olijfolie
  • verpakking spaghetti zout

Kook instructies:

Hak de gedroogde chilipeper heeeeeel klein en hou de pitjes. (doe een boterhamzakje over je hand, zodat je later ook nog in je ogen kunt wrijven) hak de gepelde knoflook in kleine stukjes was de peterselie heel goed totdat al het zand eruit is en knip deze in kleine stukjes.

Kook in een grote pan met zout de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de spaghetti af en snijdt het iets kleiner, zodat de knoflook enzo beter kan mengen. Haal het kleine pannetje van het vuur en giet dit door de spaghetti heen. Hierna ook de verse peterselie erdoor heen roeren.