Lasagne al forno

Door: Lili op 14 maart 2012

tomatenpuree

Recept omschrijving

Lasagne al forno

 

 

Ingredienten

  • rooktofu
  • gehakte uien
  • geraspte wortel
  • potje tomatenpuree (200gr)
  • lasagna
  • scheutje olijfolie
  • teentjes knoflook
  • bloem
  • boter
  • melk
  • geraspte kaas (geraspte)
  • nootmuskaat

Kook instructies:

Bak de ui en wortel zo’n 10 minuten in olijfolie op zacht vuur.

Prak de tofu en bak deze voorzichtig mee. Voeg de tomatenpuree en de gesneden knoflook toe. Even laten koken.

Schik een derde van de lasagna in een ingevette ovenschaal dakpansgewijs over elkaar.

Doe er de helft van het groente-tofu mengsel over en herhaal. Dek na de tweede laag groentemengsel deze weer af met de rest van de lasagna.

Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed tot het een smeuïge massa is en voeg de melk toe. Roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de geraspte kaas toe en zolang roeren tot het een egale saus is. Bestrooi met nootmuskaat. Gebruik eventueel ook een beetje bouillonpoeder. Giet uit over de lasagna.

Bak 30 minuten afgedekt in de oven op 180ºC tot een bruin-gele korst ontstaat.