Lasagne met stukken vis

Door: Linda op 17 juli 2011

vis

Recept omschrijving

Lasagne met stukken vis.

Heb je vis over? Gebruik het dan in dit gerecht, je kunt er alle vissen voor gebruiken.

Ingredienten

  • vis naar keuze (kabeljauw, zalm, etc.)
  • garnalen
  • lasagnebladen
  • blokje visbouillon
  • room culinair
  • geraspte parmezaanse kaas
  • blikje tomaten
  • evt. beetje suiker
  • prei
  • bakje champignons
  • teentjes knoflook
  • zout en peper
  • olijfolie
  • tijm

Kook instructies:

Maak de ingrienten schoon en snijd deze in stukken.

Bak eerst de vis tot hij bijna gaar is, daarna kun je hem mooi uit elkaar halen, liefst lekkere grote stukken.

Bak de groenten in een andere pan licht aan met een beetje olijfolie, eerst de knoflook. Doe de room erbij evenals het blokje visbouillon en de tijm.

Nu kunnen de gezeefde tomaten erbij, niet teveel tegelijk en kijk naar de kleur van het mengsel, het moet licht oranje zijn. Hoe meer tomatenpuree hoe wranger de saus wordt, dit is op te lossen met een beetje suiker. Klein beetje peper toevoegen Wanneer u kleine garnaaltjes heeft kunt u deze al in de saus doen, grote garnalen kunnen bij de opmaak van de schaal toegevoegd worden.

De schaal, invetten kan, hoeft niet. Eerst een laagje saus en daarop een deel van de vis verspreiden. Hierna een laagje bladen en de procedure herhalen tot alles op is. Zorg ervoor dat ook de bovenste laag saus is, dek het gehaal af met geraspte kaas. 30 min in de oven op 200 graden.

*** Kijk ook eens op onze facebookpagina: www.facebook.com/pastasite ***