Liguriaanse salade

Door: Linda op 8 augustus 2011

tomaten

Recept omschrijving

Liguriaanse salade

Maar waar ligt Ligurie?
Ligurië (Italiaans: Liguria) is een aan de kust gelegen regio in het noordwesten van Italië, de op twee na kleinste van de Italiaanse regio’s. Het grenst in het westen aan Frankrijk, aan Piemonte in het noorden en in het oosten aan Emilia-Romagna en Toscane. De naam Liguria dateert uit pre-Romeinse tijden.

(Wikipedia)

Ingredienten

  • tomaten
  • verse groene paprika's
  • komkommer
  • wortels
  • zilveruitjes
  • zwarte olijven zonder pit
  • ansjovisfilets, in kleine stukjes
  • tenen knoflook
  • fijngesneden verse basilicum
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • slabladeren apart serveren

Kook instructies:

Snijd de tomaten en doe ze in een slaschaal. Halveer de paprika's, haal het zaad eruit en snij er lange dunne reepjes uit.

Toevoegen aan de tomaten. Schil de komkommer, haal het zaad eruit en snij haar in dobbelsteentjes. Snijd de wortels in dunne reepjes. Toevoegen aan de tomaten. Voeg hier de uien, olijven, ansjovisfilets, knoflook, basilicum, en zout en peper aan toe en schep alles goed om. Vermeng de olie en azijn in een klein kommetje en sprenkel dit over de ingrediënten van de salade. Meng dit goed.

Dek het geheel af en zet het tenminste 2 uur voor het opdienen in de koelkast. Serveren op een bedje van slabladeren.