Macaroni Italiana

Door: Linda op 4 mei 2011

Recept omschrijving

Macaroni Italiana, of te wel Italiaanse macaroni met alles erop en eraan.

Ingredienten

  • macaroni
  • erwtjes
  • salami in sneetjes van ca.0,5 cm dik
  • met paprika gevulde olijven
  • olijfolie
  • wijnazijn
  • mosterd
  • gehakte peterselie
  • gehakte bieslook
  • tomaten
  • mozzarella
  • basilicumblaadjes
  • peper en zout

Kook instructies:

Kook de macaroni beetgaar in ruim, lichtgezouten water en spoel ze vervolgens onder de koude kraan. Laat uitlekken en afkoelen. Kook de erwtjes beetgaar in lichtgezouten water en laat ze vervolgens schrikken onder de koude kraan zodat ze hun mooie, groene kleur behouden. Snij de salami in blokjes en de olijven in schijfjes. Meng de olijfolie met de wijnazijn, de mosterd, de gehakte kruiden, peper en zout. Meng de uitgelekte macaroni vervolgens met de erwtjes, de salami. de olijven en de vinaigrette en schep deze bereiding in 4 kommetjes. Pel de tomaten, snij ze in 6 partjes en verwijder de pitten. Leg op elk slakommetje 3 tomaatpartjes en versier deze met blokjes mozzarella en basilicumblaadjes