Macaroni met beenham

Door: Linda op 8 juni 2011

Recept omschrijving

Macaroni met beenham

Ingredienten

  • macaroni
  • olijfolie
  • beenham aan een stuk
  • kastanjechampignons
  • oude geraspte kaas
  • kleine blikjes tomatenpuree
  • grote ui
  • tenen knoflook
  • pesto
  • ijsbergsla
  • komkommer
  • tomaten
  • mayonaise

Kook instructies:

Kook de macaroni volgens voorschriften, al dente, doe ze in een vergiet en spoel af met koud water. Snijd de ui, knoflook in stukjes, de champignons in plakjes en de ham in blokjes. Bak ui, knoflook en champignons in de olijfolie, voeg de pesto toe even laten bakken, voeg de macaroni toe, daarna de tomatenpuree en alles goed door elkaar roeren. Roer vervolgens de ham erdoor en daarna 2/3 van de kaas. Laat alles even langzaam opwarmen, verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Doe alles in een ovenschaal en de rest van de kaas over het gerecht en zet de schotel 20 minuten in de oven tot er een krokant laagje op komt.

SALADE: Snijd en was de ijsbergsla, tomaten en komkommer wassen en in plakjes snijden, doe alles in een kom. Roer de mayonaise door de sla.