Macaroni met schelpdieren

Door: Linda op 10 mei 2011

fruits de mer

Recept omschrijving

Macaroni met schelpdieren, zoals mosselen, fruits de mer, cocquilles, garnalen etc. etc.

Ingredienten

  • macaroni
  • tomaten
  • grote ui
  • teen knoflook
  • olijfolie
  • visbouillon
  • fijngehakte dille
  • fijngehakte basicilum
  • fijngehakte peterselie
  • zout, versgemalen peper
  • gekookte mosselen
  • grote garnalen
  • cocquilles of fruit de mer

Kook instructies:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzigng. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes. Druk het binnenste van de tomaten door een zeef. Pel en snipper de ui en de teen knoflook. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bak de tomaten even mee en voeg de bouillon en het tomatenvocht met de fijngehakte kruiden, zout en peper toe. Laat de saus circa 5 minuten zachtjes stoven. Snijd de coquilles in vieren. Schep de mosselen, garnalen en coquilles door de saus. Laat de macaroni in een vergiet uitlekken en schep deze ook door de saus. Doe het geheel over in een ingevette ovenschaal en verwarm het gerecht afgedekt circa 15 minuten in de oven tot de vis gaar is. Lekker met Parmezaanse kaas en een frisse salade.