Mezza Luna gevuld met ricotta spinazie

Door: lynn op 21 mei 2012

Recept omschrijving

Mezza Luna gevuld met ricotta spinazie

Lees hier alles over zelf pasta maken: http://www.pastamaken.nl/zelf-pasta-maken/basisrecept/

Ingredienten

  • ricotta
  • spinazie
  • salieblaadjes
  • Parmezaanse kaas
  • eidooier
  • nootmuskaat
  • zout

Kook instructies:

Verse pasta maken van 5 eitjes en 500gr. grove pasta bloem.

1.Kook de spinazie met iets water en spoel de spinazie koud goed uitknijpen en in de keukenmachine fijn draaien

2.ricotta kaas in een bak met keukenlepel doorroeren, spinazie toevoegen.

3.salie fijnsnijden en toevoegen.

4.zo ook een handje parmenzaanse kaas, nootmuskaat, iets zout en een scheutje eidooier.

5.Nu alles goed vermengen en evt. nazouten.

6.De spinazie/ricotta vulling in een spuitzak doen.

7.Uit de pasta (vers of vers gekochte uit de winkel) nu rondjes steken d.m.v. een schoteltje met een klein mesje (de pasta moet zeer dun uitgerold zijn)

8.de rondje pasta voor de helft bestrijken met ei en in het midden een dotje vulling spuiten en dicht vouwen (de zij en voorkanten goed aandrukken)

9.Je kan er nu meet een deegwieltje het zijkantje eraf rollen zodat je een mooi kartelrandje heb.

10.De mezza luna's in kokend water doen en als het water dan weer aan de kook komt ca. 2 minuten doorkoken.