Ossobuco
Door: Linda op 1 juli 2011
Recept omschrijving
Ossobuco
Ossobuco (ook: osso buco) is een bekend Italiaans vleesgerecht. Ossobuco kent zijn oorsprong in Milaan. De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels. De schenkels worden met onder meer uien, wortel en bleekselderij gestoofd, meestal in een tomatensaus. In het traditionele Milanese recept worden echter geen tomaten verwerkt.
Het gerecht wordt afgemaakt met gremolata, een evenredig mengsel van peterselie, geperste knoflook en citroenrasp. Doorgaans wordt ossobuco met risotto geserveerd.
(Wikipedia)
Ingredienten
- schijven kalfsschenkel van ca 350 gr.
- zout
- peper
- bloem
- boter
- ui
- teentje knoflook
- tomatenpuree
- tijm
- rode wijn
- bloem
- bekertje sour cream
- fijngehakte peterselie
Kook instructies:
Bestrooi de schenkels met zout en peper en wentel ze door de bloem. Bak ze in de boter aan beide kanten goudbruin. Voeg het gesnipperde uitje, het uitgeknepen teentje knoflook, tomatenpuree en tijm toe. Schenk de wijn en ½ dl water erbij. Laat de schenkels in ruim een uur gaar sudderen. Klop de bloem met een vork door de sour cream tot een gladde massa.
Doe enkele lepels ven de hete saus bij de sour cream en schenk dit mengsel onder voortdurend roeren terug in de pan. Laat de saus even doorkoken en voeg de peterselie toe. Neem het merg uit de schenkels. Roer dit door de saus en serveer er spaghetti bij.