Paddenstoelenspaghetti

Door: Lili op 20 februari 2012

champignons

Recept omschrijving

Paddenstoelenspaghetti met champignons en gemengde paddenstoelen, hmm en bacon en….

Ingredienten

  • spagetti
  • bakje gesneden champignons
  • bakje gemengde paddestoelen
  • blikje tomatenblokjes
  • olijfolie
  • gedroogde basilicum
  • tenen knoflook (geperst of gesneden)
  • peper en zout
  • gembersiroop
  • parmezaanse kaas
  • baconreepjes
  • rode uien

Kook instructies:

voor de tomatensaus: Olie in een hapjespan heet laten worden en de fijn gesneden rode ui in laten fruiten,daarna het gehele blik tomatenblokjes toevoegen en een fikse scheut gembersiroop.

Een eetlepel parmezaanse kaas doorroeren en eventueel wat Italiaanse kruiden.

Dit geheel met deksel erop op laag pitje laten doorpruttelen.

In pan olie verhitten en bacon uitbakken de champignons en gemengde paddestoelen toevoegen omscheppen met wat zout en knoflook.

Voeg daarbij een mengsel van olijfolie en ruime hoeveelheid peperkorrels, basilicum die je hebt fijn gestampt tot een papje. Vuur laag zetten en af en toe goed roeren. Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking maar wel 'beetgaar'...spaghetti door het paddestoelmengsel roeren en gelijk opdienen met de tomatensaus er apart bij met parmezaanse kaas.