Pasta di Speziale
Door: Lili op 21 november 2013
Recept omschrijving
Pasta di Speziale een makkelijk italiaans pasta gerecht met Italiaanse roerbakgroenten, knoflook……. oh ja, ook vegetarisch
Ingredienten
- knoflookteentje
- Italiaanse roerbakgroenten
- olijfolie
- pijnboompitjes
- spaghetti
- ca. 1 el. vloeibare bouillon
- Italiaanse Kruiden
- fijngesneden peterselie
Kook instructies:
Hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de groenten en knoflook tot de groenten beetgaar zijn. Roer 1 kneepje vloeibare bouillon erdoor. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin en doe ze in een kommetje. Kook in ruim water de spaghetti beetgaar. Giet de spaghetti af en laat hem goed uitlekken. Doe de spaghetti terug in de pan en roer 1 kneepje vloeibare bouillon erdoor. Schep de groenten met het stoofvocht door de spaghetti. Garneer aan tafel met de pijnboompitjes en peterselie.
TIP: Spoel de gekookte spaghetti niet af: niet alleen koelt ze daardoor te veel af, ook de saus, in dit gevat dus het stoofvocht van de groenten, kan zich dan niet zo goed aan de pasta hechten.