Pasta frittata

Door: Linda op 14 november 2013

kazen buitenlands

Recept omschrijving

Een soort van een pasta taart met parmezaanze kaas, paprika, creme fraiche. Helemaal een vegetarisch pasta gerecht.

Ingredienten

  • pasta
  • eieren
  • paprikapoeder
  • Parmezaanse kaas
  • rode paprika
  • peterselie
  • lente ui
  • bekertje creme fraiche
  • peper en zout
  • olijfolie

Kook instructies:

Kook de pasta en snijd de groenten fijn.

Klop in een grote kom de eieren en crème fraîche door elkaar. Meng er de pasta, paprikapoeder en -stukjes, Parmezaanse kaas, lente-uitjes en peterselie door. Breng pittig op smaak met zout en peper.

Verwarm de gril voor. Verhit de boter en olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag (doorsnede 20-23-cm) en schenk het mengsel erin.

Bak op laag vuur 1 min. Zet de pan dan niet te dicht onder de grill en laat hem 7-10 min. staan tot het ei gestold is en bovenkant goudbruin. Laat de frittata 5-10 min. wat afkoelen en serveer in punten.