Pasta Gio met tomaat en champignons

Door: Lili op 20 november 2013

champignons

Recept omschrijving

Pasta Gio met tomaat en champignon, een lekker vegetarisch Italiaans recept.

Ingredienten

  • pasta
  • sjalot
  • tomaten
  • teen knoflook
  • champignons
  • slagroom
  • zout en peper
  • dessertlepel verse basilicum
  • verse peterselie - grof knippen
  • beetje oregano
  • Parmezaanse kaas
  • olie

Kook instructies:

Maak de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de twee tomaten in stukjes (of gebruik een vergelijkbare hoeveelheid -uitgelekte- tomatenstukjes uit blik). Snipper de sjalot. Pers de knoflook. Halveer de champignons. Zet de kruiden, de Parmezaanse kaas en de slagroom klaar.

Verwarm de olie op matig vuur, laat ui, uitgeperste knoflook, basilicum, peterselie en oregano er tien seconden in pruttelen. Zet het vuur dan lager, doe een scheut slagroom erbij en laat die warm worden. Nu de nootmuskaat erbij en de Parmezaanse kaas - doorroeren tot het één soepel mengsel is. Dan de tomaten, champignons, peper en zout erbij. Alles warm laten worden en als de pasta nu nog niet klaar is warm houden op een plaatje. Niet laten koken.