Pasta met citroen-knoflooksaus

Door: Lili op 13 november 2013

bucatini pasta

Recept omschrijving

Pasta met citroen-knoflooksaus

Ingredienten

  • pasta naar keuze
  • tenen knoflook
  • olijfolie
  • citroensap
  • kruidenbouillontablet
  • enkele eetlepels geraspte kaas
  • verse peterselie

Kook instructies:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de knoflook klaar voor de knijper. Zet citroensap, bouillonblokje en peper klaar. Idem kaas. Snijd of knip de peterselie fijn. Als de pasta op 3-4 minuten na klaar is doe je de olijfolie in een klein pannetje en laat daarin de knoflook bruin worden (oppassen voor verbranden). Voeg citroensap, peper en het een beetje verkrummelde bouillonblokje toe. Tegen de kook aan tot het blokje is opgelost. Pasta in een vergiet en dan op je bord, saus er direct overheen en daarover de kaas en de peterselie. Met wat brood erbij heb je een heerlijke maaltijd.