Pasta met een romige saffraan, gerookte zalmsaus

Door: marleen op 2 december 2011

saffraan pasta gerecht

Recept omschrijving

Een heerlijk (al zeg ik het zelf ) zelf verzonnen recept wat bijna iedere week bij ons op tafel staat. Ik maak altijd een grote pan en wat over is vries ik in. Onze dochter van 2 eet haar vingers hier bij op! Pas op met bouillonblokje….door de gerookte zalm kan het al snel te zout worden.

Ingredienten

  • pasta
  • ui
  • blueband finesse room
  • saffraan (zakje Silvo)
  • bosui
  • knoflookprut
  • bouillonblokje
  • gerookte zalm
  • citroen
  • olie
  • gedroogde dille

Kook instructies:

snipper de ui en fruit aan in de olie

voeg de knoflook toe en laat een minuutje mee pruttelen

voeg de room toe en laat langzaam opwarmen

voeg saffraan toe

voeg 1/2 bouillon blokje toe

snij de zalm in stukjes en voeg toe aan zalm en laat garen in de saus

voeg dille toe

snij bosuitjes in stukjes van 1 cm en voeg toe

pers halve citroen uit en voeg toe aan saus

pasta koken volgens instructies op verpakking

voeg de saus toe aan de pasta en goed mengen

Evt serveren met een lekkere salade