Pastasalade met gorgonzola

Door: Linda op 5 augustus 2011

olijfolie

Recept omschrijving

Pastasalade met gorgonzola en verse abrikozen

Ingredienten

  • pasta naar keuze (bijv. farfalle of fussili)
  • pijnboompitten
  • bosuitjes
  • grote teen knoflook
  • witte wijnazijn
  • olijfolie extra vierge
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • verse tijmblaadjes
  • fijngehakte verse basilicum
  • eikebladsla
  • verse abrikozen
  • gorgonzola

Kook instructies:

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snijd de uitjes in ringetjes. Pers de knoflook boven een kom uit en klop er de azijn, de olie, zout en peper door. Giet de pasta af. Roer de ui, de tijm, de basilicum en de warme pasta door de saus en laat de salade afkoelen. Was de sla en de abrikozen. Snijd de gorgonzola in stukjes. Verdeel de sla over 2 borden. Schep de gorgonzola door de pastasalade en verdeel de salade over de sla. Strooi de pijnboompitten erover en garneer met de abrikozen.