Pastasalade met rode pesto en kip

Door: Linda op 8 augustus 2011

basilicum

Recept omschrijving

Pastasalade met rode pesto en kip

Ingredienten

  • rode fussili
  • kipfilet á 125 gr
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • Italiaanse tomaten
  • bosuitjes
  • pesto rosso (rode basilicumsaus)
  • citroensap
  • verse basilicum in dunne reepies

Kook instructies:

Kook de fussili in ± 12 minuten volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Wrijf de kipfilet in met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan, bak de kipfilet in ± 10 minuten bruin en gaar en laat hem afkoelen. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne reepjes. Maak de bosuitjes schoon, snijd ze in stukjes van ± 4 cm en snijd deze in reepjes. Giet de fussili af.

Roer de pesto en het citroensap in een schaal door elkaar en sSchep de nog warme fussili erdoor. Schep ook de tomaat- en uireepjes erdoor en laat de salade afkoelen. Snijd de afgekoelde kipfilet in dunne plakjes. Schep de fussilisalade op 2 borden, leg de plakjes kip ernaast en strooi er de basilicum over. Lekker met groene gemengde sla.