Peer met parmezaan en parmaham

Door: gebba op 11 februari 2012

peer

Recept omschrijving

Een lekker zoet maar hartig Italiaans voorgerecht en natuurlijk heel gemakkelijk om te maken.

Ingredienten

  • rijpe handperen
  • boter
  • plakken parmaham
  • bosuitjes in ringen
  • vers geraspte Parmezaanse kaas

Kook instructies:

Was de peren en halveer in de lengte, haal het klokhuis eruit. Verwarm de overgrill en smelt de boter.

Bestrijk de snijkanten van de peren met de gesmolten boter. Leg de peertjes op de bolle kant op de bakplaat en rooster ze voor ongeveer 5 minuten onder de grill tot ze aan de bovenkant goudbruin zijn.

Rooster ondertussen de ham in een droge hete koekenpan. Bak de bosui in boter en voeg 6 verkruimelde of in stukjes gesneden plakken ham toe. Schep deze vulling in de peerholtes.

Strooi de kaas erover en smelt deze even onder de grill. Serveer de peren met rest van de geroosterde hamplakjes erbij.