Penne met courgette en Italiaanse kaas

Door: Linda op 3 juli 2011

courgette

Recept omschrijving

Penne met courgette en Italiaanse kaas

Ingredienten

  • courgette's
  • bloem
  • olijfolie
  • zout, peper
  • penne
  • boter
  • tomatensaus
  • fijngesenden peterselie
  • pancetta in dunne plakken
  • geraspte parmezaanse kaas
  • Mozarella kaasjes in plakken
  • een ingevette ovenschaal

Kook instructies:

Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de courgettes in de lengte in plakken van ± 1/2 cm dik, bestuif die met bloem en bak ze in de olie aan beide zijden 4-5 minuten. Bestrooi de courgette met zout en peper en laat ze op keukenpapier uitlekken. Kook de penne in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat ze uitlekken. Roer de boter, 3 eetlepels tomatensaus en de peterselie door de pasta.

Bak de pancetta in een droge koekenpan in ± 5 minuten uit. Leg de helft van de courgette in de ovenschaal, leg er de helft van de pancetta op en schep de helft van de pasta erop. Strooi er 40 gr Parmezaanse kaas over. Leg nogmaals een laag courgette, pancetta en pasta in de schaal en schenk er de rest van de tomatensaus over. Leg de Mozzarella erop en strooi er 50 gr Parmezaanse kaas over. Gratineer het gerecht in het midden van de oven in 20-30 minuten.