Penne met romige peper en kipfilet
Door: Linda op 16 november 2014
Recept omschrijving
Penne met romige peper en kipfilet
Ingredienten
- kuipje kruidenkaas met pepers
- penne rigate
- zout
- versgemalen peper
- olijfolie
- grote ui, grof gesnipperd
- tenen knoflook, fijngehakt
- kipfilet, in reepjes
- kerstomaatjes, gehalveerd
- verse basilicum, in reepjes
Kook instructies:
Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Kruid de kipfilet met zout en peper, schep ze door de ui en bak ze al omscheppend in 3-4 minuten bruin en gaar.
Roer de kruidenkaas en 1 dl van het pastakookvocht erdoor en verwarm dit tot een gladde saus. Giet de pasta af. Schep de penne met de tomaatjes door de kipfilet in pepersaus. Schep de pasta met saus in vier diep borden en strooi de basilicum erover.