Penne met spinazie en spek

Door: Linda op 10 november 2013

olijfolie

Recept omschrijving

Penne met spinazie en spek

Ingredienten

  • verse spinazie
  • penne
  • olijfolie
  • teentje knoflook, geperst
  • kleine ui, in dunne ringen
  • kleine rode paprika, in dunne reepjes
  • klein rood of groene pepertje, zaadjes verwijderd en dun gesneden
  • spek zonder zwoerd, in kleine stukjes, zout en peper

Kook instructies:

De spinazie goed wassen, daarbij het water enkele keren verversen; apart zetten en uit laten lekken. De pasta in water met wat zout in 10-12 minuten gaar koken. Intussen een aantal spinazieblaadjes tot een soort sigaarvorm oprollen en in dunne reepjes snijden. Herhalen tot alle spinazie gesneden is.

Kort voor de pasta gaar is de olie in een braadpan verhitten en knoflook, ui, paprika, pepertje en spek hierin 2 minuten bakken; de spinazie toevoegen, de saus al roerend nog 2 minuten verhitten en met zout en peper op smaak brengen. De penne afgieten, onder de hete kraan afspoelen en omschudden in een vergiet. De pasta met spinaziesaus mengen en meteen serveren