Penne met wilde spinazie en gorgonzola
Door: Linda op 29 november 2013

Recept omschrijving
Penne met wilde spinazie, pijnboompitten en gorgonzola
Ingredienten
- penne rigate
- wilde spinazie
- zout, versgemalen peper
- pijnboompitten
- olijfolie
- gorgonzola n blokjes
Kook instructies:
Kook de penne in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Dep de gewassen spinazie droog. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan al omscheppend in ± 2 minuten lichtbruin. Verhit de olie in een pan met dikke bodem, voeg de spinazie toe en laat die al omscheppend op hoog vuur in ± 4 minuten slinken.
Laat de penne uitlekken en in een warme schaal glijden. Schep er de gorgonzola, spinazie en versgemalen peper door en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer de pasta en de saus in een voorverwarmde schaal. Zet de (ovenvaste) schaal ± 8 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven of leg de schaal even in heet water.