Macaroni met zalm en broccoli

Door: Linda op 15 april 2013

zalm

Recept omschrijving

Macaroni met zalm en broccoli

Ingredienten

  • broccoli
  • gerookte zalm
  • macaroni
  • roomkaas met kruiden
  • bekertje creme fraiche
  • zalmkaviaar
  • zout en peper

Kook instructies:

Kook de vlindermacaroni gaar volgens gebruiksaanwijzing. Snijd de broccoliroosjes van de stronk en kook ze in weinig water in circa 5 minuten beetgaar. Snijd de zalm in reepjes. Doe de crème fraîche en verse roomkaas in een pan met een dikke bodem. Verwarm het mengsel al roerend op zacht vuur. Giet de farfalle af. Schep het crème fraîche-mengsel, de zalmsnippers en de broccoliroosjes snel en luchtig door de farfalle. Warm het gerecht goed door en breng het op smaak met zout en peper. Verdeel de macaroni over de warme borden en strooi de zalmeitjes erover.

Magnetrontip:In de magnetron doet u het volgende: kook de broccoliroosjes in een afgedekte glazen schaal in 4 tot 5 minuten op vol vermogen beetgaar. Ook het roomkaasmengsel kunt u in de magnetron verwarmen. Doe dit in de schaal waarin u het gerecht wilt opdienen. Dan schept u daarna de macaroni, broccoli en zalm door de saus. Verwarm de crème fraîche en de verse roomkaas met kruiden circa 2 minuten op vol vermogen en roer het mengsel tot een gladde saus. Lekker met een salade van veldsla.