Pizza Romana

Door: Linda op 5 oktober 2011

pizza met mozzarella en olijven

Recept omschrijving

Pizza Romana

Ingredienten

  • ingrediënten voor pizzadeeg
  • ingrediënten voor pizzasaus
  • fijngehakte basilicum
  • ontbijtspek
  • boter
  • gesneden uienringen
  • geraspte oude kaas

Kook instructies:

Maak het deeg en de saus volgens de basisrecepten. Maak van het deeg 2 pizza's van circa 20 cm. en leg ze op een beboterde bakplaat. Verdeel de saus en de basilicum over de pizza's.

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit de boter en bak het spek knapperig uit. Schep het spek met een schuimspaan uit de pan en bak de uiringen in het achtergebleven vet zachtjes in ca. 10 minuten, schep ui zo nu en dan om. Verdeel achteereenvolgens de uitgebakken spekjes, 1/4 van de kaas, de ui en de rest van de kaas over de pizza's. Bak de pizza's in het midden van een vooverwarmde oven (hoogste stand, 275°C) in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.