Ricotta met munt

Door: Linda op 5 augustus 2013

Recept omschrijving

Ricotta met munt

Wat is Ricotta?

Ricotta is een sneeuwwitte zachte en frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk met een milde en zacht zoete smaak. Ricotta bevat een laag zout- en vetgehalte.

Ricotta betekent ‘opnieuw gekookt’. De naam verwijst naar de methode waarop ricotta gemaakt is: het wordt gemaakt van de wei die overblijft nadat deze is gescheiden van de wrongel.

(Wikipedia)

Ingredienten

  • verse ricotta
  • ruwe rietsuiker
  • gemberpoeder
  • kaneel
  • handvol verse muntblaadjes

Kook instructies:

Leg de ricotta 15 minuten in de diepvries om op te stijven. Snijd hem in plakken van circa 2 cm dik. Leg ze op een bord en laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Meng de suiker, gember en kaneel door elkaar, bedek elke plak ricotta met een laagje van dit mengsel en druk het met de platte hand nog wat aan Zet het bord terug in de koelkast en laat weer ten minste 3 uur opstijven – de suiker zal nu deels zijn opgelost en in de ricotta zijn getrokken Scheur grote muntblaadjes in kleinere stukjes. Strooi de munt over de ricotta en serveer.