Rigatoni met tonijn

Door: Linda op 3 juli 2011

Recept omschrijving

Rigatoni met tonijn

Ingredienten

  • rigatoni
  • olijfolie
  • ansjovisjes in olie
  • courgettes
  • witte wijn
  • tonijn in olie
  • olijfpasta of enkele groene olijven die je fijnstampt in de vijzel
  • teentje knoflook
  • bieslook
  • bouillon
  • zoutpeper

Kook instructies:

Was de courgettes. Droog ze af en snijd de uiteinden eraf. Snijd ze dan in schijfjes.

Snijd de ansjovisjes niet al te fijn. Doe ze in een pan met 3 lepels olie, het geplette teentje look en laat ze op een matig vuur bakken tot ze uiteenvallen. Doe er dan de courgettes bij. Meng alles goed. Giet er de wijn bij en laat dit volledig verdampen. Doe er de bouillon bij en laat 6 minuten koken. Je kan er indien nodig ook nog wat kookvocht van de pasta aan toevoegen. Doe er de fijngehakte tonijn bij. Laat 3 minuten samen opwarmen. De tonijn mag zeker niet te lang koken. Haal van het vuur en voeg de olijfpasta bij.

Kook ondertussen de pasta al dente. Giet af en doe er de saus over. Overstrooi met gehakte bieslook.