Risi bisi

Door: Linda op 29 juni 2011

Recept omschrijving

Risotto gerecht met doperwten, peterselie, pancetta enzovoorts…

Ingredienten

  • doperwten
  • kippenbouillon
  • boter
  • ui
  • pancetta
  • risotto
  • droge, witte wijn
  • peterselie
  • parmezaan
  • peper
  • zout

Kook instructies:

Spoel de peulerwten goed af. Dop de erwten. Houd ze apart. Kook de peulen ca. 25 minuten in licht gezouten water. Giet af en pureer ze door een groentenzeef. Verwarm de bouillon in een grote pan. Doe er de peulenpuree bij. Laat 50 gr boter smelten. Fruit de fijngesnipperde ui hierin bak de blokjes pacetta. Voeg dan de rijst toe. Schep ca. 3

minuten om. Besprenkel met de wijn en als de wijn geabsorbeerd is, voeg dan de erwten toe en schep nog eens 3 minuten om. Voeg dan geleidelijk de warme bouillon toe, tot de rijst gaar is. Haal de pan van het vuur. Maak de rijst aan met 30 gr boter en parmezaan. Breng op samaak met peper en zout en bestrooi met peterselie.