Rozemarijnspaghetti met saltimbocca en tomatensalade

Door: Tessa op 29 juni 2011

Recept omschrijving

Rozemarijnspaghetti met saltimbocca en tomatensalade.

Wat is Saltimbocca?
Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met plakjes rauwe ham (prosciutto crudo) en salie en nagesmoord in witte wijn. De oorsprong is de streek rondom Rome, Latium.

(Wikipedia)

Ingredienten

  • 1 pakje verse naturel en 1 pakje verse groene spaghetti of tagliatelle á 250 gr
  • takje verse rozemarijn
  • teentje knoflook
  • extra virgine olijfolie
  • grofgeraspte Parmezaanse kaas Saltimbocca
  • dunne plakken kalfsoester
  • versgemalen peper
  • plakjes bacon
  • blaadjes verse salie
  • boter
  • droge witte wijn
  • cocktailprikkers

Kook instructies:

Verhit in een pan ruim water met wat zout en kook de pasta hierin volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper intussen de knoflook en haal de naaldjes van het takje rozemarijn. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Giet de pasta af en schep er de knoflook, rozemarijn en olijfolie door. Bestrooi met de kaas.

Verhit in een koekenpan 3 eetlepels boter en bak het vlees hierin op matig vuur aan elke kant ± 2 minuten. Voeg de wijn en ± 1 dl lauwwarm water toe. Laat de rest van de boter in de saus smelten. Leg 4 saltimbocca's op een verwarmde schaal en schenk er de helft van de saus over. Houd de rest van het vlees in de pan warm.