Scaloppa alla gorgonzola

Door: Linda op 1 juli 2011

kazen buitenlands

Recept omschrijving

Scaloppa alla gorgonzola (varkenshaasjes met Gorgonzola)

Ingredienten

  • kleine varkenshaasjes
  • bloem
  • boter
  • witte wijn
  • knoflook
  • naar smaak 1 plak gorgonzola
  • bekertje slagroom of kookroom
  • peper
  • zout
  • peterselie

Kook instructies:

snijdt de varkenshaasjes in plakken van ongeveer 3cm bestrooi ze met peper en zout wrijf ze vervolgens in met de bloem en bak ze in de boter om en om aan.

Blus af met de witte wijn. voeg de gehakte knoflook erbij en de stukjes gorgonzola. als de gorgonzola gesmolten is het vuur laag zetten en de slagroom erbij doen dit ongeveer 20 min. laten pruttelen tot de saus wat dikker wordt. dan wat gehakte peterselie erdoor doen. lekker met een salade en wat brood