Schelpjespastasaladetaart met zalm

Door: Linda op 8 augustus 2013

zalm

Recept omschrijving

Schelpjespastasaladetaart met zalm, dat is een mooi scrabbelwoord !

Het is dus een taart van schelpjes pasta met zalm erin.

Ingredienten

  • viergranen-bakmeel
  • olijfolie
  • groot ei
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • kleine schelpjespasta
  • olijfolie
  • vleestomaten
  • blik rode zalm
  • krop frisée
  • rode en 1 gele paprika
  • witte wijnazijn
  • bakje zure room
  • slagroom
  • Franse mosterd
  • takjes dille
  • bieslooksprietjes
  • kappertjes

Kook instructies:

Kneed van het bakmeel, de olie, het ei, 1/4 theelepel zout, flink peper uit de molen, de kaas en ± 1 dl koud water snel een soepel deeg. Vet een quichevorm in, rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap, iets groter dan de vorm, leg die in de vorm en snijd het teveel af. Beleg het deeg met bakpapier, leg er een steunvulling van overjarige peulvruchten of keramische korrels in en bak het deeg 15 minuten in het midden van een hete oven (200°C). Neem de taart uit de oven, neem het papier met de hulpvulling eruit, zet de bodem nog 7 minuten in de oven terug en laat hem daarna afkoelen.

Was de frisée, sla hem droog en scheur de sla in kleinere stukjes. Snijd de paprika's in kleine stukjes. Klop een sausje van de azijn, zure room, stijfgeslagen slagroom, mosterd, zout, peper en de kleingeknipte dille en bieslook. Schep alles luchtig om en schep het in de taartbodem. Variatie: Maak de bodem van fylodeeg: kwast 5 ontdooide fylodeeglapjes met gesmolten boter in en stapel deze, telkens een slag draaiend, in de springvorm. Bak de bodem als boven, met een hulpvulling, 10 minuten. Vervang de zalm door tonijn en de paprika en de dille door 3 stengels bleekselderij in boogjes en 1 eetlepel kappertjes.