Spaghetti al pepperoni

Door: Tessa op 28 juni 2011

ansjovis

Recept omschrijving

Spaghetti al pepperoni – spaghetti met paprika’s en ansjovis

De ansjovis (Engraulis encrasicolus) is een straalvinnige vis uit de familie van de ansjovissen (Engraulidae), een familie die 139 soorten telt[1]. Ze bereikt gemiddeld een lengte van zo’n 20 centimeter, heeft een afgeronde snuit en een korte onderkaak. Het voedsel bestaat uit dierlijk plankton.

(Wikipedia)

Ingredienten

  • rode paprika's
  • kappertjes
  • ansjovis-filets
  • teen knoflook
  • oregano
  • spaghetti
  • olijfolie

Kook instructies:

Leg de paprika's op een ovenvast bord (ze gaan een beetje lekken) in een hete oven (220 gr.) Laat ze in ongeveer een half uur garen; draai ze af en toe om tot ze zwarte plekken vertonen laat ze daarna 5 minuten in een afgesloten zak afkoelen leg ze op een snijbord. Verwijder steel, vel en pitjes en doe de stukken ontvelde paprika met de kappertjes, ansjovisfilets, oregano, knoflook en een flinke scheut olie in de keukenmachine en draai alles tot een mooie gladde saus. Voeg eventueel zout, peper en olie toe.

Kook de pasta. De saus op het bord over de pasta scheppen, meteen goed mengen. De saus neemt de warmte van de pasta over, vers geraspte parmezaanse kaas erover