Spaghetti con pomodori

Door: Tessa op 27 juni 2011

Recept omschrijving

Spaghetti met tomaatjes, maar met nog veel meer lekkere en gezonde ingrdienten: bleekselderij, knoflook, wortel enzo enzoooo

Ingredienten

  • grote ui
  • teentje knoflook
  • grote wortel
  • stengel bleekselderij
  • rijpe pomodori
  • olijfolie
  • fijngehakte petersellie
  • tomatenpuree
  • (verse) pasta
  • kleine basilicumblaadjes
  • vers geraspte parmezaanse kaas

Kook instructies:

Pel en snipper de ui en de knoflook.Hak de bleekselderij fijn. Snijd de tomaten aan de onderkant kruiselings in, dompel ze onder in kokend water en verwijder de velletjes.

Hak de tomaten fijn.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui met de knoflook, de wortel, de bleekselderij en de peterselie ± 5 min. al omscheppend.

Voeg de tomatenpuree toe en bak het groentemengsel nog ± 5 minuten.

Voeg de tomaten toe en breng op smaak met peper en zout.

Laat de saus met deksel op de pan ± 1 uur op matig vuur zachtjes stoven.

Roer de saus af en toe om.

Kook de pasta in ruim kokend water met 1 el olijfolie en zout gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

Verdeel de pasta over 4 borden.

Schep de saus erop.

Bestrooien met de basilicum en de kaas.