Spaghetti met gehaktballetjes

Door: Lili op 3 april 2012

Recept omschrijving

Spaghetti met gehaktballetjes, nou dat klinkt wel lekker Hollands of niet??
Maar de gehaktballetjes worden op een Italiaanse manier klaar gemaakt. Het is lekker en voedzaam.

Ingredienten

  • rundergehakt
  • broodkruim
  • oregano
  • peper
  • zout
  • ei
  • zonnebloemolie
  • tomatensaus
  • spaghetti
  • geraspte kaas

Kook instructies:

Vermeng het gehakt, het broodkruim, de oregano, peper en zout, maak het aan met het ei en maak van het gehakt ballen van ± 3 cm. Bak de ballen in een ruime koekenpan in 2 eetlepels olie goudbruin; schep het overtollige vet af.

Voeg de tomatensaus toe en kook de ballen al roerend hierin. Draai het vuur lager en laat het gehakt 10 minuten afgedekt sudderen.

Kook de spaghetti in een ruime pan water met zout beetgaar. Laat uitlekken en meng er de rest van de olie door. Schep de pasta over in een verwarmde schaal en verdeel er de gehaktballen en de saus over.

Serveer met geraspte kaas.