Spaghetti met knoflook artisjokken

Door: Lili op 27 augustus 2012

artisjok

Recept omschrijving

Spaghetti met knoflook artisjokken is ook weer zo’n typisch vegetarisch recept waar je je vingers bij aflikt.
Het duurt even, maar dan heb je ook wat.

Ingredienten

  • bol knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • kleine ui, fijn gesneden
  • pomodori tomaten, ontveld en ontzaad, fijn gesneden
  • ca 150 gram artisjokkenhartjes, uitgelekt en fijngesneden
  • ca 150 gram artisjokkenhartjes, uitgelekt en fijngesneden
  • groentebouillon
  • ca 250 gram pasta, liefst 'sliertjes' pasta (spagetti, tagliatelle, fettucini) gekookt
  • vers geraspte parmezaanse of romano kaas (optioneel)

Kook instructies:

Verhit de oven voor op 180 graden. Snijd de kop van de knoflookbol en verwijder uitstekende droge 'velletjes'. Besprenkel met wat olie, peper en zout en rol in wat aluminiumfolie en zet in de oven. Ca. 45 minuten roosteren en daarna af laten koelen.

Ondertussen de overgebleven 2 el olie verwarmen in een pan en de ui fruiten, ca 3 minuten. Dan de tomaat, artisjokken en tijm toevoegen en nog 5 minuten bakken. Dan de bouillon tovoegen en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en de gekookte pasta toevoegen.

Dan de geroosterde knoflookbol uit de teentjes knijpen en door het pasta/saus mengsel roeren. Op smaak brengen met peper, zout en kaas en serveren.