Spaghetti met zeevruchten

Door: Linda op 3 juli 2011

fruits de mer

Recept omschrijving

Spaghetti met zeevruchten

 

Ingredienten

  • spaghetti
  • zeevruchten
  • tomaten
  • ansjovis puree
  • bechamelsaus
  • ui knoflookteentje
  • takje basillicum
  • (olijf)olie
  • zout en peper
  • peterselie
  • laurier
  • rode peper
  • boter

Kook instructies:

Bak de fijn gesneden ui en fijn gestampte knoflook in olie glazig, doe hierbij de ansjovispuree. Geheel goed doorroeren en de zeevruchten, de klein gesneden tomaat, peper, zout en laurier toevoegen.

Kook alles in. doe dan de peterselie en basilicum erbij. Zeef dit alles en doe de bechamelsaus erbij. Meng de boter, de saus en de gekookte spaghetti en gratineer het nog 5 à 10 in een hete oven. Indien geen er ansjovispuree voorhanden is kan men ook een klein blikje tonijn, zalm of markeel in olie nemen. Neem in dit geval deze olie om ui en knoflook te bakken.