Spaghetti taart

Door: Linda op 8 augustus 2011

no-image

Recept omschrijving

Spaghetti taart, dat is een keer wat anders dan een gewoon recept met pasta.

Ingredienten

  • spaghetti
  • boter
  • eieren
  • Parmezaanse kaas
  • rundergehakt
  • kleine ui of prei
  • evt. 1 kleine groene paprika
  • blik gepelde tomaten (400gr)
  • blikje tomaten puree (140gr)
  • een pakje hüttenkäse
  • een zakje geraspte jong belegen kaas
  • suiker
  • flinke snuf zout
  • volle tl. oregano
  • knoflookpoeder

Kook instructies:

Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat aangegeven. Roer voorzichtig de boter door de hete spaghetti en daarna de geklopte eieren en de parmezaanse kaas. Bedek met deze mix de bodem en de zijkanten van een ingevette ovenschaal. Braad het gehakt samen met de gehakte ui of een in ringen gesneden prei en de paprika.Roer de gepelde tomaten, de tomatenpuree, de suiker en de andere kruiden er doorheen.

Breng het geheel even aan de kook tot er een dikke stevige saus ontstaat. Brokkel de hüttenkäse over het midden van de spaghetti-taart en verdeel de saus gelijkmatig hier overheen. Bak de taart ongeveer 20 minuten in de (hetelucht)oven op 175 graden. Doe nu de geraspte kaas er overheen en plaats de schaal nog 5 minuutjes in de oven, tot de kaas gesmolten is.