Spaghetti tonijnsaus en aubergines

Door: Linda op 27 december 2011

spaghetti met tonijnsaus

Recept omschrijving

Dit recept heb ik min of meer zelfbedacht. Wat ik zelf altijd lekker vind is maak een blikje ansjovis los en doe deze olie in een pan. Maak de olie warm en los er een ansjovisje in op.

Dit doe je als volgt:
Verhit olie in de pan en scheur de ansjovis in stukje in de olie en laat op laag vuur oplossen. Zo krijg je een heerlijke zoutige vissmaak aan je saus.

Ingredienten

  • olie van blikje ansjovis
  • ansjovisje uit de olie
  • ui
  • teen knoflook
  • aubergine
  • blikken tomatenblokjes
  • gedroogde oregano
  • blikjes tonijn in olie
  • spaghetti
  • handen rucola

Kook instructies:

Maak de ingredienten schoon en snijd in stukjes.Doe de ansjovisjesolie in een pan en los hierin de ansjovis op. Voeg de ui en knoflook toe en roer totdat ze glazig zijn. Voeg de aubergine toe en bak deze even mee.

Doe de tomatenblokjes en de oregano erbij en laat dit 10 minuten stoven op een laag vuur. Voeg dan de tonijn toe en deze rustig op. Kook de spaghetti volgens de verpakking. Doe er wat rucola op voor de sier.