Spaghetti vino rosso

Door: Lili op 20 februari 2012

tomatenpuree

Recept omschrijving

Spaghetti vino rosso , of te wel spaghetti met een flinke scheut rode wijn. Maar ook met rundergehakt, tomatenpuree etc. etc.

Gewoon een lekker pasta recept.

Ingredienten

  • rundergehakt
  • gepelde of verse tomaten
  • uien
  • teenjes knoflook
  • blikje tomatenpuree (twee kleine blikjes)
  • Italiaanse kruiden: tijm, rosemarijn, basilicum, oregano
  • rode wijn
  • olijfolie
  • zout en eventueel peper
  • verpakking spaghetti

Kook instructies:

Verhit de olijfolie in de pan, snij de uitjes en knoflook fijn en voeg ze bij de olie.

Vervolgens gaat het gehakt erbij.

Doe nu een flinke scheut rode wijn in de pan.

Zodra het gehakt goed is gebraden is het tijd voor de kruiden.

Voeg bv. tijm, rosemarijn, basilicum en oregano toe.

Rosemarijn is belangrijk de rest kunt u zelf een beetje bepalen.

Nu kunnen de tomaten en de tomatenpuree erbij.

Tenslotte voegt u wat zout en eventueel peper toe.

Kook de pasta al dente volgens de verpakking.