Spaghetti met artisjokkensaus

Door: Linda op 3 juli 2011

artisjok

Recept omschrijving

Spaghetti met artisjokkensaus

Ingredienten

  • spaghetti
  • artisjokken
  • glas melk
  • teentje knoflook
  • lepel gehakte peterselie
  • bouillonblokje
  • boter
  • peper
  • zout
  • lepels geraspte parmezaan
  • eierdooiers
  • room
  • citroen

Kook instructies:

Maak de artisjokken schoon. Verwijder de harde buitenbladeren tot je aan het zachte gedeelte komt en de steel. Haal het "hooi" eruit en snijd de artisjok in reepjes . Leg ze in water met citroensap zodat ze niet verkleuren.

Na ca. 5 minuten haal je ze uit, droogt ze af en bakt ze in de boter. Als ze beginnen te kleuren, doe je er de melk bij, het verkruimelde bouillonblokje, de peterselie en de fijngesneden look. Laat op het vuur staan tot de artisjokken zacht zijn en de saus ingedikt is. Kruid op het einde met peper en zout.

Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en doe ze in een kom waarin je de eieren losgeklopt hebt met de room en de parmezaan. Schep vlug om. Giet er de artisjokkensaus over. Meng opnieuw en dien op.